Chcete variť a poriadne zahustiť vaše jedlo?

Chcete variť a poriadne zahustiť vaše jedlo?

Tu je porovnávačka dvoch najčastejšie používaných produktov.

Želatína
je živočíšny produkt. Hlavný rozdiel je však v príprave. Nesmie zovrieť! Želatínu len mierne prihrievajte a používajte ako zahusťovadlo do rôznych krémov, sladkých náplní či aspikov so šunkou, s vajíčkami a so zeleninou.

Tonikum z citróna a olív: Tento koktejl s telom zatrasie a toto je výsledok!

Želé
obsahuje takzvaný karagenan alebo agar z morských rias. Aby ste získali požadovaný výsledok, želé musí prejsť varom. Na plnku ho nalievajte vlažné, najlepšie v niekoľkých vrstvách. Nikdy ho nelejte rovno na korpus, lebo želé vpije do seba. Cukrárenské želé na báze rastlinnej suroviny agar sa používa pri príprave „vysokých“ rezov. Tortové želé si, naopak, dobre rozumie s tenším korpusom a ovocím, ktoré chráni pred oschnutím a zanechá ho krásne lesklé.

Autor: bb
Foto: Shutterstock

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Podobné články

"Najnovšie z Výživa"

Poradňa

Neprehliadnite