Zdravie » Výživa | 30. júla 2012

Ukladá sa vám tuk rýchlejšie ako druhým?

Existuje niekoľko známych dôvodov, kvôli ktorým sa vám ukladajú pod kožu tukovú vankúšiky. Skontrolujte sa, či nepatríte medzi obézne osoby aj vy.Jete príliš veľa výrobkov z rafinovaných sacharidov?

Tento typ potravín je hlavnou príčinou zvýšenia telesnej hmotnosti, obezity a mnohých chorôb súvisiacich so stravou. Mnoho dospelých s nadváhou alebo obezitou, aj ich deti sú odolné voči inzulínu, bez toho aby si toho boli vedomí.

Rodina s obezitou
Ak vaši rodičia, starí rodičia alebo iní pokrvní príbuzní trpia nadváhou, mali by ste byť v rizikovej skupine mať nadváhu kvôli zdedenej inzulínovej rezistencii. Ak ste odolná voči inzulínu, budete mať sklon k priberaniu na váhe ľahšie a budete mať naopak problémy schudnúť.

Je možné, že trpíte depresiou
Je to aj tým, akými potravinami sa plníte. Príliš veľa cukrov zvyšuje depresiu a únavu. Nemáte dostatok pohybu? Kardio cvičenie je vynikajúce na chudnutie. Aj mierne kardio ako je chôdza kardio, je vynikajúci ako pre zdravie, tak pre stratu tuku.

Celkovo hlavnou príčinou nárastu hmotnosti alebo obezity, alebo inzulínovej rezistencie, je prílišná konzumácia rafinovaných sacharidov spolu s príliš malým športovým výkonom.

Hlavný dôvod, prečo majú ľudia nadváhu je, že jedia veľa a majú málo pohybu. Aj keď je populárne obviňovať spracované potraviny alebo určité druhy potravín z našej nadváhy, jeme príliš veľké množstvá potravín a o tom rozhodujeme sami. Toto spojenie s nedostatkom pohybu a prejedania sa potom vedie k obezite a ďalším zdravotným problémom.

Nepotrebujeme sacharidy?
Stačí pre seba získať aspoň pol hodinu cvičenia každý deň. Nemusíte behať, chodiť spaľovať tuk do posilňovne, stačí aj každodenná chôdza po vonku. Rafinované sacharidy sú ľahko návykové, ale naše telo si na ne nebude zvykať dlho, pretože naši predkovia nejedli tieto potraviny, nemáme ich zakorenené v génoch. Poľnohospodárska revolúcia je stará len pár tisíc rokov. Nie sme zvyknutí na zrno, ale na mäso.

Mnoho ľudí má problémy s rafinovanými sacharidmi, pretože naše telá sú veľmi podobné orgánom našich predkov. Menej ako 1% našich génov sa zmenilo v posledných 10.000 rokov. Z hľadiska evolúcie, nie je to tak dávno. Medzi rafinované sacharidy patria sušienky, sucháre, rožky, jemné pečivo, zákusky, koláče, pečivo, cukry, výrobky obsahujúce cukor alebo kukuričný sirup, zemiakové lupienky, kukuričné lupienky, chlieb. Tak ako, do akej skupiny ľudí patríte vy?

Autor: Simona

Zdieľať na Facebooku
 

Dnešne novinky

Biliardy a jedálenské stoly 2v1.

Biliardy a jedálenské stoly 2v1.

Darujte záhradkárovi praktický darček.

Darujte záhradkárovi praktický darček.

Koše plné exkluzívnych dobrôt

Koše plné exkluzívnych dobrôt

Kliknite pre ešte krajšie a štedrejšie Vianoce Kliknite pre ešte krajšie a štedrejšie Vianoce Kliknite pre ešte krajšie a štedrejšie Vianoce

Ďalšie články zo sekcie  Zdravie | Výživa

Praktická Žena.sk

Menštruačný kalendár

Praktická Žena.sk

Trápi Vás nadváha?

Vypočítajte si BMI

cm
kg

Neviete čo znamená BMI? Kliknite, a dozvite sa viac

Kontakt na redakciu

redakcia@zena.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.