Zdravie » Výživa | 16. júla 2012

Krvná skupina rozhoduje (aj) o vašej postave

Znalosť vlastnej krvnej skupiny je dnes neoddeliteľnou súčasťou života. Odborníci sa nazdávajú, že tieto skupiny sa vyvinuli kvôli meniacim sa stravovacím návykom ľudstva. Aj teraz by vám prispôsobovanie stravy vašej krvi malo pomôcť a zlepšiť váš zdravotný stav aj kondičku.

Pri každej téme, ktorá sa týka vplyvu krvnej skupiny na konzumáciu jedla sa zdvihne vlna odporu. „Veď to by sme nemohli nič jesť,“ kričia mnohí, ktorí sa pozrú na tabuľku vhodnej a nevhodnej skladby jedla.

Je na vás, či sa rozhodnete počúvnuť odborníkov na výživu a vylúčite mnohé potraviny z vášho jedálnička, alebo budete konzumovať všetko, ale potom sa nečudujte, prečo vám je po niektorých druhoch zeleniny alebo mäsa na vracanie a máte bolesti hlavy, či vyrážky. Často tieto chorobné stavy nespájame so skonzumovaným jedlom, čo je veľká chyba.

Našim cieľom dnes nie je napísať vám tabuľku potravín, ktoré sú vhodné pre vašu krvnú skupinu. Zase by ste ju ofrfľali a odignorovali. Chceme vám vysvetliť, prečo sa vlastne jedlo do týchto skupín rozdeľuje. Aby ste pochopili biologicko-chemickú súvislosť medzi konzumáciou rovnakej potravy medzi ľuďmi s rozličnou krvnou skupinou. Prečo každý naň bude reagovať inak?

Imunita v krvi
V našej krvi sa vyskytujú červené a biele krvinky, ktoré sa starajú o naše zdravie v organizme, našu imunitu. Látky obsiahnuté v krvi vedia hneď zistiť, čo škodlivé sa do tela dostalo. Imunita sleduje baktérie, vírusy, chemikálie, ktoré by nám mohli poškodiť bunky. Svoje vlastné bunky chráni, cudzie likviduje.

Cudziu látku v tele označí náš imunitný systém chemickými značkami, ktoré nazývame antigénmi. Tie nájdeme na povrchu všetkých buniek, od tých najjednoduchších vírusov až po ľudí. Ak sa v organizme objaví nepriateľský antigén, imunitný systém začne okamžite tvoriť protilátky, aby ho mohol z tela vypudiť. 

Trávenie a cudzie látky
Imunita sa však týka aj nášho žalúdka a trávenia. Akúkoľvek potravu naša krv skontroluje. Ak je v nej niečo škodlivé, nebezpečnú látku "zlepí" a vylúči z tela von. Podobne sa správa imunitný systém aj k potrave! Každá potravina obsahuje špecifický typ bielkoviny - lektín, ktorý má tiež lepivú funkciu.

Pokiaľ skonzumujeme potraviny, nezlučiteľné s antigénom našej krvnej skupiny, nebezpečné lektíny tejto potravy môžu napádať rôzne orgány tela ako naše obličky, pečeň, mozog, žalúdok a čo sa stane? Začnú lepiť ich bunky.

Lektíny sa nachádzajú v každej potrave. V tráviacom trakte môžu spôsobiť zápaly sliznice čreva, alergie na potraviny a iné. Dôležité je vyhnúť sa lektínom, ktoré majú lepivý efekt na bunky, o čom rozhoduje iba krvná skupina.

Ten istý typ potravy môže byť teda nevhodný pre jednu krvnú skupinu a naopak, môže byť prospešný pre inú krvnú skupinu. Skúste si článok prečítať ešte raz a pochopíte, prečo je výber potravy podľa krvných skupín rozhodujúci pre naše zdravie a že, bohužiaľ, skutočne nemôžeme jesť všetko, čo nám chutí.

Autor: Sisa
Zdroj k materiálu: vladozlatos.com

Zdieľať na Facebooku
 
5 vecí, ktorými muža totálne...

Ďalšie články zo sekcie  Zdravie | Výživa

Praktická Žena.sk

Menštruačný kalendár

Praktická Žena.sk

Trápi Vás nadváha?

Vypočítajte si BMI

cm
kg

Neviete čo znamená BMI? Kliknite, a dozvite sa viac

Kontakt na redakciu

redakcia@zena.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.